Over ons - Goedhout-Speelgoed

Over Goedhout-Speelgoed

Sinds november 2021 is Goedhout-Speelgoed(toen nog VoF) opgericht door twee vrienden, Patrick en Edwin. Het idee om te beginnen met een eigen onderneming is begonnen door onze eigen kinderen en veel vrije tijd in de avond uren. Met vrouwen die beiden werken in de zorg is het bestaan voor een vader na 19.00 uur soms saai en alleen. Omdat wij doeners zijn, hebben wij samen de koppen bij elkaar gestoken en gezocht naar uitdaging, naar vernieuwing en bovenal naar passie.

Houten Speelgoed
Onze passie hebben we ook gevonden in het uitzoeken van de leukste houten speelgoed producten. Het eerste idee was om dit te doen via de “dropship” methode, alleen geeft dit geen voldoeding die we graag willen zien. Je kunt geen merk opbouwen en bent voornamelijk afhankelijk van andere partijen, ook wanneer er een keer iets niet goed gaat. En juist daarom hebben we besloten om onze eigen voorraad aan te schaffen. Belangrijkste reden voor eigen beheer De belangrijkste reden om te kiezen voor een houten speelgoed collectie in eigen beheer is natuurlijk, het onderscheid kunnen maken in service. Ten opzichte van grote bedrijven, waarbij je vaker een nummer bent dan de daadwerkelijke persoon, willen wij het graag klein houden. We houden er van dat als er toch onverhoopt iets mis gaat, de klant te verrassen op een positieve manier, waardoor de minder prettige ervaring teniet wordt gedaan.

Einde VoF

In juli 2022 is er besloten om als Eenmanszaak verder te gaan. Helaas gaat het combineren tussen het opvoeden van een jonge tweeling er bij en een eigen bedrijf niet helemaal lekker. Daarom is het natuurlijk goed om te kiezen voor je kinderen, je vrouw en voor jezelf. Juist ook om die reden is er een einde gekomen aan het avontuur van de VoF en is dit omgezet naar een Eenmanszaak.
 

Start Eenmanszaak en visie

Met de start van een eenmanszaak is het natuurlijk even zoeken naar een goede balans. Door de wijziging van websites, wat wil je precies, wat wil je uitstralen naar buiten en wat is er nou het belangrijkste?
 

Doel Goedhout-Speelgoed

Het is goed om te weten als klant wat het doel van Goedhout-Speelgoed is. Wij zijn geen commercieel bedrijf dat proberen zoveel mogelijk winst te maken, we zijn ook geen bedrijf die uit zijn op extreme groei of mensen houten speelgoed opleggen om bewust bezig te zijn met het milieu.
Het doel van Goedhout-Speelgoed is; iedereen kennis laten maken met de wereld van houten speelgoed! Wij hebben geen vaste kosten, zoals hierboven al beschreven staat, is Goedhout-Speelgoed leuk voor in de avond uren, om te zorgen dat jij als klant kunt genieten van authentiek speelgoed, maar dan in een nieuw jasje.


Prijzen van houten speelgoed

De prijzen van houten speelgoed lopen uiteen. Je hebt diverse merken die wat exclusiever zijn zoals Tender Leaf en je hebt de wat meer “gewone” merk zoals Small Foot. Het verschil zit hem hier juist wel in de Duurzaamheid van het speelgoed. Je bewust zijn van het milieu ofwel je omgeving is goed. Goed zorgen voor de natuur is natuurlijk een streven die een ieder zou moeten hebben. Bij Tender Leaf maken ze de producten van rubberhout, wat een kostbaar hout is, qua afwerking kun je ook echt wel het verschil zien. Zo heeft ieder merk zijn eigen manier en daarmee een eigen kostenplaatje die daarbij komt kijken.


Hoe kiest Goedhout-Speelgoed zijn producten

De producten die wij op onze webshop hebben staan, zijn in onze eigen beheer. Wij willen graag zorgen dat iedereen, de lagere, modale en hogere inkomens terecht kunnen op onze site. Wij kiezen naast onze vaste merken dan ook steevast voor een selectie lager/midden/hogere prijsklasse qua speelgoed. Waarom? Omdat het belangrijk is dat alle kinderen kunnen spelen.
Wij hopen dat jullie een duidelijk beeld hebben gekregen van het ontstaan van Goedhout-Speelgoed, het doel en de prijzen op onze webshop. Heb je toch nog een vraag? Bekijk dan onze Q&A of neem contact met ons op.