Muziek maken. Waarom?

Muziek maken. Waarom?

Muziek stimuleert in meerdere opzichten

Het maken en luisteren van muziek heeft een positieve invloed op de neurologische ontwikkeling van de hersenen. Ook is het goed voor de sociale, emotionele en intellectuele vaardigheden van kinderen.  Iedereen wordt geboren met gevoel voor muziek. Juist daarom is het zo jammer dat er relatief weinig wordt gedaan met muziek in de eerste levensjaren. Muziek maakt gelukkig en kan verbindend werken.

De eerste vier jaren

Het eerste jaar geniet je kindje er enorm van als je een liedje zingt tijdens de dagelijkse bezigheden. Bijvoorbeeld bij het verschonen of bij het badderen. 

Het tweede jaar gaat je kindje de muziek bewust ervaren. Samen zingen en dansen is fantastisch! Je kleine man of dame kan al op de maat van de muziek meebewegen. Ook ontdekt hij/zij verschillende toonhoogtes. 

Het derde jaar leert je kindje meer controle te krijgen over zijn of haar lichaam. Zingen is heel goed voor de taalontwikkeling. 

Het vierde jaar leert je kleuter dat muziek maken ook een manier is om je te uiten.

Om je kids alvast kennis te laten maken met muziek is er voldoende speelgoed waarmee je muziek kunt maken. Niet altijd een pretje omdat het veel lawaai is en nog niet echt naar muziek klinkt maargoed. Alles voor de ontwikkeling en plezier van die kleine.

  Goedhout speelgoed     03-01-2023 16:30     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.