Houten blokken voor kinderen?

Houten blokken voor kinderen? Voor kinderen is speelgoed het leukste om te krijgen. Ze kunnen zich hier uren mee vermaken en hun fantasie de vrije loop laten. Maar er bestaan zoveel soorten speelgoed dat het soms lastig is om te kiezen wat nou het ideale cadeau is. Voor kinderen tussen 2 en 4 jaar zijn houten blokken een leuke optie. In deze blog lees je alles over houten blokken speelgoed.
 

Tijdloos speelgoed

Houten speelgoed blokken zijn er al zolang we ons kunnen herinneren. Dat is niks voor niks. De blokken worden gekenmerkt door een eenvoudig, minimalistisch ontwerp waardoor het elk kind wel aanspreekt en er jaren mee gespeeld kan worden. Maar het is ook nog eens tijdloos voor een andere redenen. Blokken speelgoed is namelijk van natuurlijk materiaal gemaakt, waardoor het niet alleen duurzamer is, maar gaat ook nog eens langer mee. Houten speelgoed blokken zijn bijna onverslijtbaar en kunnen generaties meegaan. Zet maar op de lijst van erfstukken dus.

Verder is houten speelgoed ook nog eens vrij van schadelijke stoffen, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken dat je kind per ongeluk iets giftigs binnenkrijgt. Hierdoor kunnen ze vrij spelen en de opties van de blokken ontdekken.
 

Houten blokken en de ontwikkeling

Een van de andere redenen waarom blokken speelgoed ideaal is voor kinderen, is doordat het een positief effect heeft op de ontwikkeling. Zo stimuleert houten speelgoed de verbeelding van het kind, omdat de blokken een eenvoudig ontwerp hebben. Ze zijn niet voorzien van eindeloze kleuren en vormen, waardoor kinderen veel meer de ruimte hebben om hun fantasie hierop los te laten.

Bovendien is blokken speelgoed ook nog eens goed voor de motoriek en verstandelijke ontwikkeling van het kind. Zo leert het hoe je moet stapelen, maar krijgt het ook ruimtelijk inzicht in hoe dingen op elkaar passen. Dit is vooral het geval bij verschillende vormen en groottes. Verder zorgen de houten blokken ervoor dat het kind al leert tellen en sorteren op bijvoorbeeld kleur.
 

 Verschillende soorten blokken

Zoals hierboven genoemd, komen houten speelgoed blokken vaak met een rustiger ontwerp dan andere soorten speelgoed. Dit betekent echter niet dat je kind er snel op uitgekeken is, want hoewel het ontwerp eenvoudig is, zijn er wel verschillende soorten blokken te koop. Dit houten speelgoed is namelijk in verschillende geometrische vormen te verkrijgen. Denk aan bijvoorbeeld een driehoek, vierkant, maar ook een cirkel. Daarnaast komt dit geometrisch speelgoed ook in verschillende groottes, waardoor je kind een uitdaging krijgt tijdens het opstapelen of bouwen.

Houten blokken zijn, zoals de naam al zegt, van hout gemaakt. Dit natuurlijke materiaal heeft van nature een bruine kleur. Dit zorgt voor een rustig uiterlijk van het speelgoed. Echter, dit betekent niet dat dit speelgoed alleen in het bruin verkrijgbaar is. Ook zijn er gekleurde opties, die voorzien zijn van een mooie verflaag in vaak pastelkleuren. De opties zijn dus eindeloos.

Kortom, houten blokken zijn ideaal voor elke leeftijd, maar vooral kinderen tussen de 2 en 4 jaar kunnen hier uren mee spelen. Dit natuurlijke speelgoed is vrij eenvoudig, waardoor de kinderen hun fantasie te loop kunnen laten en ondertussen hun motorische vaardigheden ontwikkelen. Verder gaat houten speelgoed jaren mee en is het in verschillende vormen, groottes en kleuren te verkrijgen. Het perfecte cadeau.
  Goedhout-Speelgoed     02-02-2023 20:27     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.