Green energy dag | Duurzaam houten speelgoed

Green energy dag | Duurzaam houten speelgoed

Duurzaamheid is van alle tijd

Duurzaam (tijdsduur) – van lange duur; van een product: dat lang meegaat. Duurzaam (ontwikkeling) – van een proces: dat permanent kan worden toegepast omdat het de aarde niet uitput; van een product: dat gemaakt wordt met een productiemethode die in deze zin duurzaam is. (rechtsteeks gekopieerd en geplakt voor Google)

Duurzaamheid is tegenwoordig een hot item. Gelukkig maar want we leven met z’n allen op dezelfde planeet waar ook onze (achter) klein kinderen groot willen worden.

‘Verander de wereld, begin bij jezelf’ luidt een bekend motto. Ieder kan zijn steentje bijdragen bij een duurzamere wereld. Alle kleine beetjes helpen.

De één kiest ervoor om wat vaker de fiets te pakken. De ander kiest ervoor om afval beter te scheiden.

Green energy day

Deze maand valt green energy dat op 21 februari. Dit is de dag waarop de duurzaam geproduceerde energie in Nederland “op” is. Het doel is natuurlijk dat we voor een heel jaar duurzaam geproduceerde energie hebben. Dit kan door meer energie te produceren maar ook door minder energie te verbruiken.

Er zijn genoeg manieren te bedenken om minder energie te verbruiken. Je kan jezelf aanleren om het verbruik van stroom te beperken stekkers uit de stopcontacten te halen die op dat moment niet gebruikt worden (denk aan telefoonladers) of door producten aan te schaffen met energielabel A.

Een andere kleine stap is om over te stappen op duurzaam speelgoed. Speelgoed wat gemaakt is van hout. In één van de vorige blogs hebben we de verschillen al eens besproken tussen plastic speelgoed en houten speelgoed.

Eén van de merken die wij aanbieden is Tender leaf. In een post op Facebook en Instagram hebben we al eens aangegeven dat ze speelgoed maken dat afkomstig is uit beheerde bossen en gecertificeerd is door de Indonesische overheid en FSC. Voor elke gekapte boom plaatsen ze een nieuwe boom.

Welke (extra) stap ga jij zetten om de wereld een klein beetje duurzaam te maken?

  Goedhout speelgoed     03-01-2023 16:30     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.