5-tips voor houten speelgoed op de achterbank

5-tips voor houten speelgoed op de achterbank

5 houten speelgoed ideeën voor achter in de auto tijdens de vakantiereis!

In deze blogpost bespreken we je vijf fantastische houten speelgoedideeën om achter in de auto te gebruiken tijdens een vakantiereis. Reizen met kinderen kan soms een uitdaging zijn, maar met deze creatieve speelgoedopties kunnen jij en je kinderen genieten van een plezierige en educatieve reis. We hebben zorgvuldig gezocht naar speelgoed dat de verbeelding prikkelt, de ontwikkeling stimuleert en tegelijkertijd gemakkelijk te gebruiken is in een auto-omgeving.

1. Houten Puzzels

Houten Puzzels zijn een geweldige manier om de achter in de auto te doen! Voor de kleinere kinderen kun je puzzels kiezen die goed vast te pakken zijn, zoals de Mickey Mouse puzzel, en voor de kinderen vanaf 5 jaar kun je bijvoorbeeld een leuke dieren puzzel van een olifant bijvoorbeeld doen. Kies in ieder geval voor houten puzzels met kleurrijke afbeeldingen die aansprekend zijn voor kinderen. De stukjes moeten groot genoeg zijn zodat ze niet snel kwijtraken tijdens het spelen in de auto.

2. Magnetisch Houten Bouwset

Een magnetisch houten bouwset is perfect voor lange autoritten. Kinderen kunnen hun eigen structuren en vormen creëren door magnetische stukken aan elkaar te bevestigen. Dit speelgoed is niet alleen leuk, maar ook bevorderlijk voor de fijne motoriek en probleemoplossende vaardigheden. En wanneer je niet de beschikking hebt over magnetische bouwstenen, dan kun je natuurlijk kiezen voor de houten constructieset, doordat alle onderdelen in een makkelijke bak zitten, raak je ze niet snel kwijt en kun je op een eenvoudig en leuke manier urenlang bouwen(als ze dat vol houden natuurlijk)

3. Houten Knikkerbaan

Een houten knikkerbaan zorgt voor eindeloos vermaak in de auto. Laat de knikkers van boven naar beneden rollen terwijl je kinderen gefascineerd toekijken. Het bouwen van verschillende banen en het experimenteren met de zwaartekracht zal hun interesse wekken en hun creativiteit stimuleren.

4. Educatief houten speelgoed

Met Educatief houten speelgoed kun je alle kanten op. Voor de oudere kinderen kun je bijvoorbeeld een houten rekenspel doen, maar wat ook super leuk is om te doen zijn natuurlijk verschillende kettingen en armbanden maken met een kleurrijke kralendoos voor kinderen! Zo hebben ze wat te doen en kunnen ze zich echt ergens op focussen. Uiteraard heb je nog veel meer verschillen soorten spellen. Het is belangrijk om te onthouden dat het een spel is dat én eenvoudig is én uitdaging geeft, anders heb je kans dat hij/zij zich na 10 minuten weer gaat vervelen. Verzin bijvoorbeeld zelf spelletjes met het speelgoed en doe hier actief aan mee. Indien mogelijk kun je er voor kiezen om eens samen achterin te zitten, of als er twee / drie kinderen zijn, eens te wisselen per (pits)stop. Op deze manier blijven ze ergens naar uit kijken en gaat de tijd voor iedereen wat sneller!

5. Houten Memoryspel

Het klassieke memoryspel in een houten versie is ideaal voor reizen. Met kleurrijke houten kaartjes kunnen kinderen hun geheugen trainen en tegelijkertijd plezier hebben. Dit spel is compact en gemakkelijk mee te nemen, waardoor het een uitstekende keuze is voor onderweg.

Welk houten speelgoed kun je dus meenemen?

Met deze vijf houten speelgoedideeën voor achter in de auto tijdens een vakantiereis, kunnen jij en je kinderen genieten van een leuke en educatieve reiservaring. Of het nu gaat om puzzels, bouwsets, knikkerbanen, tekenbordjes of memoryspellen, deze speelgoedopties bieden vermaak en ontwikkeling onderweg. Zorg ervoor dat je speelgoed kiest dat veilig is en geschikt is voor de leeftijd van je kinderen.

  Goedhout-Speelgoed     12-07-2023 20:40     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.